tisdag 22 juni 2010

Lappat och lagat

Ibland har vi lite svårt för att bestämma oss. Golvet i sonens rum är just ett sådant beslut där vi inte riktigt VET vad vi vill.
Vi ville inte ha kvar laminatgolvet och inte heller den illaluktande plastmattan (vad det nu är för sort?) där under. Och EGENTLIGEN om man fick välja helt fritt på världskartan, kanske vi inte heller skulle vilja ha det golv som ligger där nu...
Men jag tror att vi enats om att behålla det, trots detta utseende...


En väntad typ av golvlagning där den gamla köksspisen stått. Både väntad och helt okej. Sådana lagningar finns i alla övriga rum i huset där det saknas eldstad.


En lite mer oväntad lagning mellan det gamla skafferiet/sovalkoven är denna lilla ekparkett-snutt!! Kanske inte så snyggt... Men annorlunda i alla fall :-)

Vi har hur som helst bestämt oss för att golvet ska slipas och oljas under midsommarhelgen. Golvslipen och golvoljan (DURI) kommer från Hyreshuset Ljusterö (Ljusterö Maskinuthyrning AB).

Trägolv känns ju ändå rätt "mjukt" och bra i ett barnrum.
Och ett oljat golv blir ju relativt halkfritt, vilket är bra för vår son! Och blir det för fult får vi väl fatta nya beslut därefter...

3 kommentarer:

  1. Charmigt golv!! Fördelen är ju att om lillpojken råkar på något sätt förstöra sitt golv så är det ju inte heller hela världen. till skillnad om man lagt in ett nytt dyrt trägolv :)

    SvaraRadera
  2. Jag var egentligen sugen på ett linoleumgolv (marmoleum click), sånt som vi ska ha i köket (Sonens rum är ju också ett gammalt kök). Men vi kom fram till att bara i hans rum skulle golvet kosta 6000sek. Vilket kändes lite mycket med tanke på att sannolikheten för att han kanske hittar en spritpenna och får för sig att måla inte är helt obefintlig...:-) Så vi väntar med linoleumgolv tills vi bygger ut, då kan vi lägga det i den delen som blir genomgångsrum då.

    SvaraRadera
  3. Jag tycker det är jättefint med gamla "spår". Kanske just ekparkettlagningen inte är så "gammaldags" men det är ju en del av charmen med gamla hus. Köper man nytt trägolv är det ju oftast skarvat i längsled med plankorna som vanliga klickgolv (om man inte köper direkt från sågen) och det är ju verkligen BARA omotiverade skarvar...

    Nej olja på ni och måla det sen med linoljefärg om ni tröttnar (våra golv är inte hala, inte så matta som oljat dock...), för färgen döljer du ännu mer och då är det nästan ännu finare med skarvar efter gamla spisar mm.

    SvaraRadera