söndag 13 juni 2010

Att vara liiite för nyfiken!

Det lilla sovrummet skulle bara fräschas upp och renoveras lite grann för att bli sonens rum. Den dagen vi får för oss att bygga ut kommer detta rum delvis att bli ett genomgångsrum. Alltså ska vi inte lägga varken FÖR mycket tid, eller FÖR mycket pengar.

Men ju mer man river, desto mer vill man se!
Så här ser golvet ut...


Tadaa!! Precis samma smala slags undergolv som finns i resten av huset. Det blir ju väldigt billigt att inte behöva lägga in något golv alls (och vi hoppas, hoppas, hoppas att det är samma golv i samma nivå inuti sovalkoven/gamla skafferiet).
Däremot tar det nog en evinnerlig tid att bryta loss mattan och dra ut alla spikar innan man kan ge sig på att slipa golvet. Vad för sorts ytbehandling det blir har vi inte bestämt än. Målade golv är ju snygga men vi gissar att det blir halt och det vill vi nog inte ha i sonens rum. Så i så fall återstår väl oljade eller såpskurade. Krävs nog en diskussion eller två innan vi bestämt oss.

Eftersom någon av de tidigare ägarna rökt i huset vill vi inte spara några gamla tapeter någonstans utan vi river bort RUBB och STUBB. Vi är medvetna om att en stor del av husets historia försvinner men det känns ändå som den fräschaste lösningen. Vi sparar en omgång av tapeterna och lägger upp på vinden för framtida "byggnadsvårdsintresserade".

På en av rummets väggar satt det en lite bucklig masonit under tapeten. Jag fick för mig att riva bort den och döm om min förvåning när baksidan såg ut så här:

Limegrönt, vågigt "marmorerat", ränderna emellan är obehandlade (kanske suttigt lister där?). Vad är detta??? Något de återanvänt och i så fall var ifrån? Satt de först med målade sidan ut och vändes när det tapetserades? Kan man ha haft grön panelbröstning i gamla köket? Vår panel i hallen ser liksom misstänkt lik ut nämligen... Så här i efterhand kanske jag skulle lämnat kvar historien i väggen?
Nu återstår en liten sak. Att bestämma om panelväggen bakom masonitskivan ska kläs med gips, eller om vi ska ha en målad panelvägg som fondvägg (hela väggen i så fall, inte bara det som syns på bilden)?


Snyggt med målad panel som fond, eller för mycket bastukänsla? Vad tycker ni?

2 kommentarer:

  1. Inget dåligt med lite bastukänsla ;) nej, skämt åsido tycker jag att en vitmålad eller kanske gråmålad träpanel kan bli riktigt snyggt speciellt om det blir trägolv till!
    Roliga fynd ni gör i huset...

    SvaraRadera
  2. Vitmålad - det blir ingen bastukänsla. Och ett litet avbrott mot övriga väggar.

    SvaraRadera