tisdag 22 juni 2010

Ett dagsverke

Om någon nu undrar varför det tar en sådan tid så kommer här svaret....


Den lilla skrapade ytan ovanför stegen är alltså en hel dags sammanlagda arbete. Detta är så långt man hinner på en dag när man samtidigt är föräldraledig med en snart 2-årig sjövild pojke. Men då har vi ju hunnit med att laga pannkakor och att fika i trädgården och gjort två stycken ganska onödiga blogginlägg också:-)

Lite barnvakt ibland hade suttit fint...

4 kommentarer:

  1. Hej, haha, kunde inte låta bli att kommentera detta. Jo, javisst tar det tid, man känner ju igen sig...sådär har det väl hållit på i vår stuga med, men nu är ju barnen stora...vad ska jag skylla på då? Hmmm.
    Men, låt det ta tid, det är bra att göra det med renoveringar har jag hört...

    Ha det fint, stressa inte ;)

    SvaraRadera
  2. Usch jag lider med dig som måste skrapa. Och jag vet precis hur det är att ha en hel dag hemma med barnen och ändå inte få nåt gjort nästan :-)Inte på huset ialalfall.

    Vi har också ett helt hus att skrapa nu. Det gamla huset på nya gården är nmålat med plastfärg och eftersom det är originalpanelen från 1840 som målats så är det skrapa som gäller där det går. Vi har tänkt skaffa en speedheater. De ska ju vara ruskigt effektiva och man slipper oroa sig för att det ska börja brinna. Skulle det inte kunna funka hos er tror du?

    //Sophie

    SvaraRadera
  3. Vi har faktiskt en speedheater men får erkänna att jag är lite dålig på att använda den... Jag får inte riktigt ihop logistiken när jag står på stege. Blir nog bättre när jag vågar mig upp på vår lilla byggställning (är lite höjdrädd...).Just idag har jag bara skrapat lös färg,petar man in en spackelspade så får man loss stora sjok av denna ÄCKLIGA plastfärg.
    Intalar mig själv varje dag att jag ju faktiskt är föräldraledig för vår sons skull, INTE för husets skull:-) Det hjälper litegrann mot tidsstressen i alla fall:-)

    SvaraRadera
  4. Ojoj... =) Men du... var glad ändå att det går att skrapa panelen. Vi måste byta vår och får många kommentarer om att "men det är väl lika bra att ni måste byta panelen så ni slipper skrapa..." men det är ju både dyrt och garanterat sämre material... men vi har inget val.

    Men jag vet själv hur det är med en liten 2åring hemma =) Där är iof linoljefärgen superbra, man kan ju avbryta målningen 100 gånger utan att det blir torkmärken, eller att penseln hinner torka till när det är pottbesök eller sagoläsning mm.

    SvaraRadera