lördag 5 januari 2013

Så kommer det bli!

Vi har fattat flera beslut angående köket.

Först blir det vedspis med luckor under för vedförvaring. Brevid vedspisen blir det ett "skåp" där vi funderar på att ha återvinning bakom ett litet tygskynke. Det blir även en liten snutt bänkskiva, vilket blir ett lyft eftersom vi nästan inte har någon bänkyta alls i köket. Vad det blir för bänkskiva är ännu inte bestämt. Vi har tänkt att ha en liten spiskupa i plåt, men jag vill avvakta och se hur det ser ut utan. Vårt kök är litet och jag vill inte det ska kännas alltför överbelamrat utan så luftigt som det går. Så vi kanske skippar spiskupan...

Köksskåpen blir ju målade. Martin håller på med luckorna i källaren. Stommarna kommer målas på plats. Eller egentligen så målas inte stommarna, men täcksidor och lister ska ju målas i alla fall.

En hel diskbänk har vi köpt på blocket. Helt ny och för ungefär en fjärdedel av nypriset. Tyvärr har vårt kök inte standardmått där diskbänken ska vara så det blir en liten, liten modifiering med en 3 cm bänkskiva på  kortsidan av diskbänken in mot väggen. Det är så bra det blir utan att specialbeställa. Det kommer ju inte synas eftersom det ändå kommer att stå ett diskställ där:-)

Det har köpts in ny häll och ny ugn, men fläkten kommer vi behålla (kanske, vi ska ha hit en ventilationsfirma senare i år som ska bygga om köksfläkten och fixa lite på vinden och behöver vi byta köksfläkten så gör vi det då).

Det blir lindblomsgröna väggar. Fast vi kan ju ändra oss. Färgen är inte köpt än:-)

Det blir vitt kakel som är 7,5*15 och fasat. Vi har fått det gratis så det passar bra i vår budget;-) Fast jag är lite inne på 15*15 satt i förband också.

Det blir ny bänkskiva, fast vi vet inte riktigt vad vi ska ha...

Och hör och häpna! Det blir linoleumgolv!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D


Nu vill vi ha kommentarer: Är det snyggast med rakt lagt 30*30 plattor eller diagonalt lagt?

4 kommentarer:

 1. Vad härligt att ha bestämt sig.
  Ett tips dock. Om ni tänker er att använda vedspisen en del så tänk på att du kan behöva något annat utrymme än luckor under ugnen att ha ved i. Man får stoppa pinnar i en vedspis hela tiden och det blir ganska jobbigt att hålla på att packa in pinnar i ett skåp om man tänker elda en del. Vi har en vedspis och under den finns det ett "skåp" med gjutjärnsluckor. Använder aldrig dessa.

  Jag tycker det är snyggast med diagonalt lagda plattor. Om rutorna går rakt med skåpen blir det väldigt "inrutat" tycker jag. Men det hänger ju också på exakt hur köket är i formen.
  När vi gjorde om vårt kök fick vi köpa en specialdesignad diskbänk eftersom hörnet var mer än 90 grader. Så är det med gamla hus.

  SvaraRadera
 2. Låter som att det blir jättebra det där.

  Som ni (Helene i alla fall) såg så har vi ju lagt sådant rutigt linoleum i Antons rum. Det är verkligen ett trevligt golv. Jag tycker själv att det är snyggast när det ligger på diagonalen men i Antons rum har vi lagt det rakt.Det ser nog äldre ut om man lägger det på diagonalen och blir mer 40-50tal om man lägger det rakt. Det sparar en hel del plattor om man lägger det rakt och det var huvudanledningen till att vi la det så i Antons rum, golvet är ändå ganska dyrt.

  Ska bli roligt att följa förvandlingen!

  SvaraRadera
 3. Kul att ni har bestämt er! Köket blir vårt nästa projekt i år, var det tänkt i alla fall.

  Linoleumgolv låter som en jättebra ide! Vi har själv funderat på linoleumgolv men inte hittat något som har känts rätt i stil. Var har ni hittat ert golv?

  SvaraRadera
 4. Hej! Det blir chackrutigt Marmoleum klickgolv av linoleum. Vi har inte köpt det ännu, men pillat på det i butik. Finns lite varstans :-)

  SvaraRadera