måndag 21 januari 2013

Köksgolv påbörjat

 I helgen hade vi sån tur att vi fick besök av en kompis som var sugen på att riva lite. Planen var att riva ut köksgolvet och golvspånet och lägga in undergolv från Masonite.

 Det gamla och väldigt slitna golvet innan rivningen.

Det visade sig dock strax att spånskivorna var både skruvade och limmade i det gamla brädgolvet under. Vi tog därför ett beslut att behålla spånskivorna. Det hade blivit ett helt orimligt jobb att ta bort det bara för att slippa gamla spånskivor (från 90-talet). Här har vi i alla fall fått loss spånskivan som låg på det gamla fundamentet för vedspis. Notera också det igenmurade hålet från ett tidigare handfatsavlopp.

 De sista bitarna av det gamla golvet rivs ut bakom diskmaskinen.

 Ett första smakprov på hur det kommer att bli. Tyvärr hann vi inte längre än såhär denna helg.

En annan sak vi hann med var att ta bort dörrkarmen från det gamla skafferiet. En sak kan man konstatera - gamla spikar håller bättre än metallsågbladet till vårt multitool.

 Dörrkarmen borta. Återstår att koppla ur ett element och såga upp hål från hallen innan det byggs för.

3 kommentarer:

  1. Snacka om att det blir ett helt annat kök när ni byter golvet. Så snyggt. Ska bli så roligt att se fortsättningen.

    SvaraRadera
  2. Vad fint det ser ut att bli! Vi har Marmoliumplattor i "vitt" och mörkt grått lagda på diagonalen i vårt kök och trivs mycket bra med det. Fördelen med att lägga plattorna på diagonalen var att det är mer förlåtande för ev sneda väggar mm men det ser ut att bli bra även att lägga dem i raka rader.

    SvaraRadera
  3. Det kommer att bli finfint det där. Minns, dock kanske inte enbart med glädje, hur jag själv stod och målade lucka efter lucka i källaren.

    SvaraRadera