torsdag 3 januari 2013

Bokslut 2012

Vi hade lite planer för 2012 ändå. Se: http://www.solhaga.blogspot.se/2012/01/planering-2012.html

På "att göra listan" stod vedspis i köket, glasveranda och att renovera ett treluftsfönster. Vi slutförde inte något av projekten.

Projekt "vedspis" kom så långt som till en bygganmälan till kommunen.

För projekt glasveranda har vi fått bygglov och gjutningen är ju avklarad. I och med att befintliga fundamentet var fyllt med sten, grus och sand blev ju projektet att gjuta in så mycket som möjligt. Innan vi hade bilat bort all betong funderade vi bland annat på att mura med lecasten och göra ett förråd inuti. Gjutningen var ett mer omfattande arbete än vad man kan tro. Helt galet mycket jobb! Ett annat litet arbete som gjordes innan vi rev hela konstruktionen var att skrapa färg på takkupan samt måla den och även att måla vindskivorna som varit omålade sedan förra ägarna bytte tak.... 5 fönsterbågar av 6 som ska vara till glasverandan skrapades och "avglasades". Inga fönsterbågar kom så långt som till kittning eller målning.

3-luftsfönstret påbörjades aldrig eftersom vi ändå inte skulle renovera köket:-) Istället gjordes skafferifönstret i ordning för där ska vi ju göra en toalett istället.

Lite annat smått och gott hanns med i alla fall. En ny sandlåda till barnen, utökande av trädgårdsland, byggandet av odlingslådor och en stensatt uteplats med rabatter och spaljéer. Vi har småpysslat i källaren, men inget är klart där än. Vi har påbörjat projekt "gästtoalett" och även dragit igång köksrenoveringen. Vi hann även med ett trädgårdsbröllop med hemlagad buffé samt att ha en stor del av släkten här på julafton.

Kort sagt, 2012 blev året då nästan ingenting slutfördes och LITE FÖR mycket påbörjades :-)1 kommentar:

  1. Ja de där planerna, de har man varje år men det brukar vara rätt sällan alla infrias samtidigt som det alltid blir något man inte planerat som blir gjort istället.Får väl hoppas ni får mycket av det påbörjade avslutat 2013!

    SvaraRadera