söndag 14 oktober 2012

Fas 2 påbörjad - gjutform till trappan

 Vi beslutade oss för att trots allt försöka få till gjutform och gjutning av trappan innan vintern så nu i helgen var Helenes pappa på besök för att bistå med bygghjälp. Tyvärr hade vi inte vädret på vår sida. Hela söndagen spöregnade det och även på lördagen var det ganska trist väder. Det hindrar dock inte byggandet!

Lördag morgon, anpassning av formplyfaskivorna påbörjad. Figursågning för att följa uppstickande bergklackar.

För att få extra stadga närmast fundamentet borrades hål på varje sida, där 16mm armeringsjärn slogs ner genom ett hål i regeln närmast marken.

 Sidoarmeringen fixas innan sidorna sätts på plats. Som vanligt lite pilligt och mer tidskrävande än man tror. Vi gjöt fast många armeringsjärn i fundamentet och dessa sticker nu ut i trappans gjutform. Dessutom borrade vi ner ett gäng järn i berg.

 Lördagkväll och jobbet fortsätter med byggbelysning.

 Söndagen bjöd som sagt på regn, regn, regn men vi fick i alla fall väggarna på plats, fixerade lodrätt och med reglar som kommer att hålla samman formen. Nästa steg: Ett till varv med reglar utanpå, därefter markstöd. Sedan börjar jobbet med trappstegen. Mycket kvar...

En liten biprodukt från gjutningen, rabarberblad i betong :-)

2 kommentarer:

  1. Det är verkligt intressant att följa er noggranna beskrivning av nya trappan av betong. Det ser ut att gå bra och vara väl planerat.
    Vi har ju själva en betongtrappa vid farstukvisten som kommer att behöva åtgärdas framöver.

    SvaraRadera
  2. Tack för din kommentar! Jo, det blir ju lite planering och tar en del tid när man gör saker utan större erfarenhet :-)

    Vi försöker hela tiden att dokumentera och förklara så som vi själva hade velat se någon annans arbete. Förhoppningsvis kan någon ha nytta av våra framsteg och bakslag!

    SvaraRadera