söndag 28 oktober 2012

Ännu en helg...

 Ännu en helg har passerat och vi är ännu lite närmare trappgjutning. Samtidigt är vi lite längre ifrån, eftersom vädret behagat bli vintrigt. Minusgrader bådar inte gott inför gjutning.

Förra helgens spackling av sättstegen till trappformen har fortsatt med slipning och oljning.

Istället för formolja provade vi ett tips om att använda vanlig rapsolja + vatten, som skakas kraftigt till en emulsion och stryks på. Funkade fint att stryka på, återstår att se om det ger önskad effekt.

Monteringen av klossar och sättsteg börjar ta form. Det tar dock tid i och med att armeringen som ska vara inne i steget måste fixas dit efter varje steg.

 Lördag kväll, frosten talar om att det är dags att packa ihop för kvällen.

 Söndag morgon, soligt och frostigt. Vi spenderade halva dan på badhuset med barnen, men lite slipning hanns med innan i alla fall.

 Stegen blir så släta och fina att det nästan är synd att använda dem till gjutformen. Trekantlist påspikad för att få en fasning i framkant.

 Paus för att montera vinterdäck. Hade hellre jobbat mer på trappan istället.

 Slut på denna helgs arbete... en bit till på väg men även en hel del kvar.

2 kommentarer:

  1. OJ, oj, oj.Det verkar vara mycket jobb med att få till en trappa. Men fint komme det säkert att bli. Hoppas ni hinner njuta innan det blir ihållande frost. Hit ska det komma plusgrader nu har de lovat.

    (Går det inte att få lite snällare text på den där spamkontrollen - gjort fyra försök nu utan att hitta rätt - snart ger jag upp)

    SvaraRadera
  2. Japp, mycket jobb! Spamkontrollen känner jag inte till, det är nog Blogspot som står för den. Kan inte göra nåt åt det tyvärr :)

    SvaraRadera