lördag 11 augusti 2012

Motgångar igen...

Jaha, för andra helgen i rad blev det till att hyra mejselhammare, modell stor. Denna gång bilning på egen hand utan inlånad hjälp.

Det var dags att putsa ner överytan en del för att få cirka 8 cm tjocklek att gjuta på. Dock visade sig vissa problem när bilningen pågått halva dan... fuktigt virke och skadedjur.


Syllarna som gjutits in av fundamentet för verandan var i sin nedre del alldeles blöta och en hel del skadedjursangrepp kunde ses.


Det var bara att sätta igång och bila ca 20 cm djupare än beräknat för att få fram hela syllen.


Nu återstår bara att ta reda på om det är något gammalt avstannat eller ett pågående angrepp. Inte ett enda djur har kunnat hittas hittills, bara nån död liten (halv) rackare.Med den nya verandan på plats kommer det ju inte att vara fuktigt längre, men vi vill vara säkra på att det inte är ett angrepp som spridit sig till andra delar av syllen eller kringliggande material. Vi återkommer om detta. Håll tummarna!


Regnskydd på fundament tills arbetet kan fortsätta.


Något desto roligare - uteplatsen! Idag slogs jordankare ner för stolparna och Helene har fixat till rabatterna med en del blommor, bland annat vildvin som vi fick i bröllopspresent. Man kan redan nu se att det kommer att bli kanonfint!
  

1 kommentar:

  1. Trist! Men det är liksom bara att vänja sig. Har man ett gammalt hus så är det ofta något som gömmer sig. Fukt, eller dåliga renoveringar eller annat. Håller tummarna för att det är ett angrepp som är avklarat.

    SvaraRadera