söndag 5 augusti 2012

Ingen återvändo, del 2

 Nu så, en liten uppdatering av nuläget. Först en tillbakablick.

 Nedmonteringen av de sista delarna av den gamla verandan fick en rejäl skjuts framåt när Martins syster med familj kom på besök från Finland. Systerns man var den hjälp som krävdes för att kunna få ner de sista bitarna!

 Inför borttagande av trappan och fundamentet förbereder Helene rabatten för att vi skulle kunna backa in med släpkärra. Värdefulla blommor flyttades.

 Presenningar på marken för att minska mängden grus och betong i gräset.

 Martin hade helgen till ära bjudit in en vän och kollega för lite hederligt kroppsarbete :-) Per in action med inhyrd monstermaskin Hilti TE 1500.

Det visade sig dock snabbt att fundamentet bjöd på en överraskning... det var helt massivt! Det som vi trodde var fyllning av jord och sten var bara gammal vittrad betong i sprickorna. Under det dåliga ytskiktet var fundamentet stenhårt och fyllt med sten och cement/betong. Ny strategi - ta bort det som går och gjut nytt utanpå!
 Släpkärran användes för att flytta på det som bilades bort.

Lördagen avslutades med härliga kräftor. Både från Vättern och från Västkusten.

 Ny dag, nytt slit. Ergonomin var inte alltid den bästa vilket kvällens värkande händer, armar och axlar kan vittna om. Vi väljer att inte visa de värsta exemplen här på bloggen :-)

Sent på söndag eftermiddag dök tack och lov förstärkning upp och bidrog med en stunds välbehövlig hjälp. Tack Johan! Själva trappan innehöll betydligt mer löst material i form av sand, jord och sprängsten.

Katten undrar surt vad vi gjort med hennes sovplats på trappan.

Färdig för denna helg. Återstår en del putsning och städning inför fortsatt arbete.

1 kommentar:

  1. Bra kommer det att bli fast det är mycket jobb.

    Vi testade att flytta bort vår fula trasiga betongklumpstrappa när vi ändå hade grävmaskin här men de hade gjort jobbet ordentligt som vanligt. Den är både fäst i husets grund och gjuten som en stor klump ner under marken så den fick tyvärr bli kvar. Vi ska också bila bort så den får plats i grunden till glasverandan såsmåningom.

    SvaraRadera