måndag 30 juli 2012

Inte bara renovering...

Vi har senaste veckan haft fullt upp med annat än renovering, eftersom vi gifte oss i lördags :-)

Tack till vår kanonfotograf Uffe Zetterlund!

Nu är dock vardagen tillbaka och huset har inte renoverat sig själv under tiden. Nedmonteringen av verandan är i full gång och nästa helg ska förhoppningsvis hela fundamentet och trappan rivas för att kunna muras och gjutas upp på nytt. Därefter ska verandan på plats igen, till stora delar med utbytt material och med fönster för inglasning.

 
 Nedmonteringen började med att ta bort brädan längst ner mot golvet för att kunna komma åt den uppvikta plåten. Inte helt lätt att få bort den eftersom den satt med 7-8 cm långa spikar som satt som berget.
 
 Utan spikutdragare/bräckjärn hade det aldrig gått. Denna funkade även perfekt för att få bort alla de mindre spikarna som plåttaket satt fast med. Har ni inte redan en sån så köp, köp, köp!

Plåttaket rullas ihop efter att med mycket besvär ha lirkats loss från under locklister och efter att ha slitit loss det från de dolda spikar som satt med nån slags spikband som vikts in i plåtens veck och var stört omöjliga att få loss.

 Plåttaket var ruskigt tungt att hissa ner.

 Tjärpappen borta och bortplockning av golvet påbörjat.

Ett 20-tal getingbon hittade mellan balkongens golv och verandans undertak. Det största var 30 cm i diameter! Alla var dock övergivna som tur var.

 Även en massa bon av vad vi tror är humlemott hittades.

Vissa bärande delar var så ruttna att man kunde dra ut 3-tumsspik för hand! Visst hade vi sett att verandan var i riktigt dåligt skick men detta var ändå värre än väntat. Inte mycket av virket som går att spara.

Det som man trodde var bärande delar under golvet var bara snedspikat in i varandra. Inte helt stabilt.

Det närmar sig...

1 kommentar:

  1. Grattis till bröllopet. Jättefin bild på er. Hoppas motivationen och inspirationen och tiden att renovera har återkommit något! Vi har också hittat såna där som de ni tror är Humlemott men hade ingen aning om vilken sorts djur det kunde var så tack!

    SvaraRadera