lördag 30 juni 2012

Diverse småprojekt

En fråga som kommer lite då och då är varför vi inte skaffar en sån där klipprobot som tar hand om gräsklippningen åt oss när vi har så mycket att göra med allt annat. Jo, förutom de rent ekonomiska bitarna finns det minst en anledning till. Vi har gräsmattor som är fulla av trevliga gäster i form av orkidéer. En klipprobot skulle effektivt se till att vi inte hade kvar dem.

En av våra orkidévänner i gräsmattan, i år har den nått en ansenlig storlek.

Ett av dagens projekt -  att gräva ur området där växthuset stått för att förbereda inför stenläggning. Tanken är en liten uteplats med spaljéer och sånt. Man undrar ju hur i hela friden denna lilla yta kunnat ge en bra bit över 20 fulla lass med skottkärran trots att vi inte grävt ner mer än nån decimeter...

 De vita delarna över verandan är nu slutstrukna (vindskivor etc.) även om en regnskur under gårdagskvällen gjorde små fula märken i färgen på de övre vindskivorna... eventuellt får de en omgång till. Sedan är locklisterna nu spikade på plats så att väggdelen kan slutstrykas.

Helene slipar och halvoljar kittfalsen på fönstren som ska vara till glasverandan. Som sagt, diverse småprojekt.

3 kommentarer:

  1. Är det en nattviol jag ser på bilden? Avundsvärt vilken orkidé det än är. Verklig lycka att få dem att trivas hos sig!!!

    SvaraRadera
  2. Japp, det är grön-vit nattviol om inte vi misstagit oss. Vi har inte gjort något direkt för att få dem att trivas. De verkar sprida sig dessutom. Förra året hade vi 5-6 stycken i år såg vi 25-30 stycken, även om alla inte fick blommor. Kanske att man blivit mer uppmärksam nu när man vet om dem också :-) Förutom dessa finns det nån slags nycklar också på 3-4 ställen.

    SvaraRadera