söndag 3 juni 2012

Steget efter...

...det ligger vi alltid. Men ibland mer än annars. Det här är nog det gnälligaste inlägget på länge. Och det är bara Helene som gnäller, Martin lagar middag;-)

Ni fattar kanske?

Att hinner man jobba med huset, då hinner man inte med tvätten. Hinner man ändå sätta på en tvättmaskin tillslut så glömmer man att hänga upp den. Eller så regnar det...

Hinner man plantera frön, så hinner man inte rensa bort ogräset. Hinner potatisen komma upp, ja då hinner man inte kupa den. Börjar man på något så blir det alltid bara halvfärdigt... Det man rensade bort ligger kvar i en bortglömd hög någonstans, tills det är dags att börja om, igen...

Planerar man i krukor, hinner man inte vattna. Råkar man ändå komma ihåg att vattna så glömmer man blommorna inomhus.

Hinner man baka, glömmer man bort att man skulle laga middag. Ibland blir det korv eller så igen, fast det var det man åt nyss. Gör man kaffe glömmer man att det behövs mellanmål också så inte hela familjen blir tjurig.

Hinner man städa och börjar tvätta dammiga gardiner, ja då kan ni ge er tusan på att efter 8v så har gardinerna inte kommit upp igen. Fönstren är inte putsade, gardinerna är inte strukna...

Hinner man göra rent kylskåpet, ja då hinner man inte diska. Att göra rent ugnen eller mikron eller fläkten, ja det kan man ju drömma om...

Dammsuger man ja då hinner man inte skura golven, trots att man verkligen försöker hinna det också.

Och mitt i allt det här vardagliga, som man inte ens hinner med så längtar man efter att få börja renovera fönster, hinna måla och åstadkomma något mer beständigt.

Och Martin får förhoppningsvis tid att skriva ett inlägg om det vi faktiskt GJORT i helgen. För de släktingar som läser det här säger vi "VÄLKOMNA HIT" om ni törs! ;-) Ni är välkomna så länge ni bidrar med arbete och barnpassning!!7 kommentarer:

 1. Ville bara säga....att det kunde lika gärna vara jag som skrev det inlägget! Småbarn, RENOVERING, arbete, träning, egentid (vad är det?)......Kanske är det inte meningen att man ska hinna allt. Men man VILL ju, eller hur?
  Så om du kommer på något knep (eller någon annan kanske redan har ett?) så tar jag gärna emot tips på hur man får ihop det där pusslet som kallas LIVET.
  Styrkekramar till dig! /Nina

  SvaraRadera
 2. vet precis hur det känns... ;)

  SvaraRadera
 3. Oj oj oj vad jag känner igen mig. Bra skrivet.

  SvaraRadera
 4. Formulerat på pricken! Så är det att vara människa ;-) och speciellt byggnadsvårdare som gör det mesta arbetet själv. Därför tar det tid, hos oss FÅR det numera ta tid.
  Med önskan om kommande trevligt sommararbetsnjutande!!!

  SvaraRadera
 5. Jag håller med övriga, BRA skrivet och jag känner igen mig på pricken! Det är bara att kämpa på och faktiskt vara glad och stolt över det man faktiskt gör oavsett om det är att se en efterlängtad film mitt på em eller att ta tag i det där som man med skygglapparna på ignorerat i X antal dagar/veckor/år(!).

  SvaraRadera
 6. Ang. att färgens nyans är olika mellan förra årets färg och årets kan vara flera faktorer. En faktor som gör att den gamla färgen är mörkare är att själva oljan (linoljan) mörknar med tiden. Har själv märkt det med en slamoljefärg dryga året gammal som var mörkare mot en ny med samma blandning.

  SvaraRadera
 7. jag har precis (nåja någon dag sen) hittat er blogg och försöker (hinna) ta mig igenom den, för det ärså intressant att följa er renovering! det här inlägget är SÅ klockrent sant! Precis så är det verkligen!

  Älskar för övrigt att inte inte bara lägger ut före/efter bilder o inlägg utan även från mitt i projekten. är så trött på allt före/efter där man missar hela tankeprocessen, velande, problem osv som det är när man håller på med något. skönt att folk visar på den hårda vägen till resultatet och liksom inte som att det händer i ett trollslag utan faktiskt kräver arbete för att bli "efter". superhärlig blogg och hoppas att jag får läsa fler inlägg under 2014 också ;)

  SvaraRadera