söndag 25 september 2011

Sista-minuten-fix

Oj oj, ännu en helg med pyssel och nu är det verkligen sista minuten för de mest målningsbetonade momenten. Visst, det blir nån solig dag ibland, men när temperaturerna kryper neråt tar det flera dagar för en strykning att torka och då är regnrisken stor.

Som tur var hade vi denna helg besök av farfar som kunde roa barn och ge oss lite arbetsro.


Helene utövar akrobatik för att få klart sista strykningen på skafferifönstret. Själva fönsterbågarna är ännu inte skrapade och målade utan har kvar den gamla äckliga gröna färgen.


Norrfasaden är klar och ställningen är nere! Som synes är fönstren klara på övervåningen men inte på nedervåningen.


Lekstugan har fått en strykning på innertaket.


Nåt som inte är klart är dörrfoder till källardörren. Tidigare ägare hade klämt dit för breda foder, målade i fel färg. Det var dock inte bara att såga till nya och sätta dit. Åratal av regn hade gjort fodren och delar av dörrkarmen helt upprutten. En lösning behövdes.


Mellan källarvägg och karm finns ett utrymme som innehöll murket trä, jord mm. Vi rensade ur, torkade med värmepistol och halvoljade. Något behövdes dock för att hindra inträngning av nytt vatten.


Rensat och klart!


Grund/takpapp som limmades med asfaltklister och veks upp längs väggen bakom fodret fick bli lösningen. På bilden syns en tunn brädbit som sitter mellan putsad källarvägg och foder. En lösning som varit sedan innan. Fastsättning blev plugg och skruv istället för betongspik.

Foder och brädbit är nu grundmålade. Fortsättning följer med färdigt resultat...

2 kommentarer:

  1. Så härligt! Längtar efter att vi ska kunna ta ner vår byggnadsställning!

    SvaraRadera
  2. Hihi! Sådär brukar jag stå när ingen ser, annars får jag skäll!!
    Vad ni jobbar på!!!
    Ha en bra vecka!!

    SvaraRadera