lördag 10 september 2011

Lördag

Äntligen är norrfasaden färdigmålad! Bara en fönsterkarm och lite locklister kvar, men listerna kan vi inte sätta upp förrän ställningen är borta och väggfästena lossade. Innan dess ska takfoten strykas en gång till. Martin maratonmålade fasad och har numera ont även i vänster arm så Helene fick ta över och måla lekstugan en sista strykning. Nu längtar vi bara efter att få gjort det sista småpillet så att vi kan städa bort alla färgflagor, plocka ner byggställning och göra allt färdig inför hösten. Då blir det nya projekt!!

Förresten en liten reflektion. Förra året var vi klara med målningen av husets baksida (förutom en knutbräda och ett fönsterfoder) den 5 september. I år är vi klara med den betydligt mer arbetskrävande norrgaveln (förutom ett par locklister, ett fönsterfoder/karm och en bit takfot) den 10 september. Och då har vi ändå fått ett till barn under "målningssäsong". Vi är duktiga! Det var bara det jag tänkte skriva...;-)

7 kommentarer:

  1. JA ni är jätteduktiga!! //Sophie

    SvaraRadera
  2. Hurra hurra! Så skönt för er! Småpill är överkomligt när men vet att det stora är klart!
    Ni har verkligen jobbat på bra som fixade den större delen så pass tidigt! Nu sitter vanan i!!
    Spännande med kommande projekt!!
    Kram!

    SvaraRadera
  3. Man blir ju givetvis ännu mer effektiv när man har två barn!!! Bra jobbat!

    SvaraRadera
  4. Ser inte framemot att börja skrapa vår fasad. Tack o lov har fasadan inte plastfärg som vår granne har. Men, jobbet ska göras en vacker dag om nått år eller så.

    SvaraRadera
  5. Hej!
    Jag hittade hit via Google och är jättenyfiken på var du köpte dessa dörrhandtag:
    http://solhaga.blogspot.com/2009/12/sma-detaljer.html

    Vi ska renovera gamla trädörrar och vill ha liknande handtag.

    Svara gärna om du kan och vill!

    Mvh Linda

    SvaraRadera
  6. Linda, beslagen kommer från Sibes metall. www.sibes.se Företaget ligger i Gnosjö, så det är ju lokalproducerat:-) Priset var betydligt bättre än vad vi hittade liknande/likadana för på andra ställen. Dock ingår bara stjärnskruv (men snygga sådana)och inte spårskruv som det borde vara, men ibland kan man inte få allt:-)

    SvaraRadera
  7. Björkhaga, det finns en anledning till att vi tar en sida varje år (bara 2 år kvar mao). Skrapa tar sjukt mycket tid!! Speciellt tjock, äcklig plastfärg. På vissa ställen har dock nån tidigare ägare skrapat lite halvdant och sen slaskat på nån skräckgul täcklasyr som inte alls täcker den missfärgning/mögelpåväxt som träet fått pga tät plastfärg.
    Sa vi förresten att vi HATAR plastfärg?;-) Och vi hatar nog att skrapa just nu också, men vis av erfarenheten vet jag att så fort våren visar sig så vaknar skraparinstinkten igen;-)

    SvaraRadera