söndag 7 augusti 2011

Slutgiltig recension av Allbäcks linoljefärg

Och med slutgiltig menar jag att denna färg aldrig mer kommer användas i detta hus (jo, de två kvarvarande fönsterbågarna i sovrummet får samma färg på insidan såklart).

Efter drygt 3 månader i vårt i övrigt fantastiska sovrum, kan vi bara konstatera att färgen är FUL, plastisk-elastisk och ordentligt gulnad. Det verkar som om färgen liksom inte härdar på samma sätt som all annan linoljefärg. Den ser heller inte ut som linoljefärg och nu i efterhand kan vi konstatera att det var helt fel val (Helenes fel eftersom Martin ville köra på modern färg...).
Den moderna färg från Nordsjö som vi använde i sonens rum ser mycket bättre ut och är förvillande lik riktig linoljefärg.

Jag tvivlar inte alls på att det fula utseendet på Allbäcks färg till viss del beror på hur man målar, eller vem som målar. Men eftersom "vilken idiot" som helst (dvs Helene) får sånt strålande resultat med andra linoljefärger så.... undrar man liksom hur tusan man ska måla?

Allbäcks Linus är dock fortfarande jätte-jättesnygg, men den var å andra sidan sjukt svår att måla med så resultatet blev sådär... Det tror jag däremot bara beror på oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar