onsdag 10 augusti 2011

Funderingar

Även om det inte händer så mycket varken med huset eller på bloggen så händer det saker i våra huvuden:-)

Vi försöker lösa förvaringen av mat och köksattiraljer så att det fina skafferiet kan bli en toalett istället. För att ingen ska tro att vi är galna så tänkte jag förklara historien om skafferiet.

Första ledtråden till hur det en gång var får man om man tittar på originalritningen över huset

(http://solhaga.blogspot.com/2009_01_01_archive.html).

Där ser man att det varit ett litet tillbyggt skåp som benämns "skafferi" i köket där dagens skafferidörr sitter. Man ser även att det fullstora fönstret som idag sitter inne i skafferiet faktiskt var i hallen och att nedgången till källaren inte täckte fönstret. Så någon gång fick husets första ägare (detta har vi hört av deras son) för sig att göra ett "tvättrum" med ingång från köket. Dörren ner till källaren flyttades och tvättrummet fick en masonitdörr från köket. I tvättrummet fanns ett handfat med avlopp och väggarna kläddes med någon sorts tunn "våtrumstapet". Idag är denna våtrumstapet vitmålad och någon har satt upp hyllor och gjort en enkel pluggning av avloppet.

Vår tanke är att göra en liten toalett av detta utrymme. Att som barnfamilj bara ha toalett på övervåningen FUNGERAR INTE. Planen är ett litet handfat och en toalett. Exakt hur det kommer att se ut vet vi inte riktigt än. Innan vi vågar sätta igång måste vi hitta en vettig rörmokare som kan flytta element och dra in vatten och avlopp igen (här menar jag alltså bara att vi måste hitta själva hantverkaren). Vi är inte riktigt nöjda med VVS-firman som badrumshantverkarna använde sig av så det måste bli en annan. Och så måste vi hitta någon som kan göra en spegeldörr av samma typ som källardörren. Eftersom dörrarna kommer sitta bredvid varandra är det inte så snyggt med en masonitdörr och en spegeldörr.

Tips på finsnickare som kan göra dörrar mottages tacksamt:-)

2 kommentarer:

  1. Hej på er,duktiga husrenoverare

    jag tycker ni ska kontakta kakelugns makaren från ljusterö,han kan göra dörren till er nya toalett
    till en ringa kostnad,förslagsvis en sommar grogg
    gin/tonic
    varma kakelugnshälsningar
    christer

    SvaraRadera
  2. Det var bara det jag ville höra;-)

    /Helene

    SvaraRadera