söndag 27 februari 2011

Takrivning

Jaha, då var takrivningen i full gång! Att få ner själva pappen går snabbt men att ta bort alla spikarna längs taklisterna är värre! Köpte en smidig spikutdragare på Clas Ohlson och den funkar faktiskt bra. Gysingen säljer en (till utseendet) identisk. Skillnaden? Gysinge ska ha 320 spänn för sin, Classe tar 149. Dessutom är den från Clas Ohlson bättre! Den har ett spår i mitten som gör det lättare att få ur spikarna.


Första pappen åker ner.


Damm och enformigt arbete gör att man måste trösta sig lite...


Såna här rackare har en förmåga att ställa sig på huvudet när man tappar dem i golvet. INTE skönt att kliva på.


Taket är tomt, men en hel del pappspik återstår.


Litet sidoprojekt i helgen - första grundmålningen av skrivbordsskivan till arbetshörnan.

4 kommentarer:

  1. Måste fråga. Vi pratade om just en sån där spikutdragare häromdagen. Mats har en kollega som har en och han säger att den är bra men att det blir märke efter den i taket. Stämmer det? Som jag har förstått det ska det inte bli det och därför är de bra till gamla tak. Jag ska snart dra spik ur ett tak vi ska behålla (trä) och då vill jag ju inte göra märke men ändå få ner spiken.

    SvaraRadera
  2. Vi har både en sån här spikutdragare:
    http://www.biltema.se/sv/Bygg/Fastelement/T-nyckel/Spikutdragare1/

    Och en sån här:
    http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=156265350

    Den första gör märken i taket och är mer för lite grövre spik. Den från Clas Ohlson gör inga märken direkt, eftersom den är så bred. Visst, om spikhuvudet sitter inbäddat djupt i trät så blir det ju märken om man ska få ut det, men annars tycker jag det blev rätt bra.

    SvaraRadera
  3. Stort tack. Jag ska dra ur spik från ett paneltak som varit klätt med masonit så de sticker ju redan ut en liten bit. Då verkar det som om den från Clas Ohlson är perfekt!

    SvaraRadera
  4. Hej! Hittade hit via Lilla Kråkslottet! Kul att se att det finns fler som kämpar och sliter med renovering!
    Spikdragare låter som en bra investering! Vi ska snart g oss i kast med att riva ram det gamla trägolvet och då lär det vara många spikar att dra!

    Må gott!

    SvaraRadera