söndag 6 februari 2011

Helgens projekt - diverse hål och annat pyssel

Helgens projekt har som sagt handlat om diverse hål... vi är mitt uppe i att försöka få ordning på husets ventilation och självdrag. Ett av delmomenten var att se till att luftgenomströmningen i badrummet fungerar som den ska.


Nyborrade hål i badrumsdörren där luften kan strömma in.

Ett annat, betydligt större delmoment är att öppna upp murstocken så att självdraget kan återställas. De flesta av husets ursprungliga rökkanaler är ju igensatta och därmed finns i stort sett ingen frånluftsventilation i huset. Detta får konsekvenser som vi återkommer till senare.


Ett litet titthål i köksväggen för att hitta en murstock som kan öppnas av någon välvillig kakelugnsmakare i en nära framtid :-)


Förvåningen var stor när det redan fanns ett hål... och en lucka. Bakom luckan döljer sig en skorstensslang så detta är samma kanal som användes till vedpannan i källaren.


Man kan ju inte bara borra hål hela dagarna så ett litet sidoprojekt bestod i att försöka komma någon vart med det platsbyggda skrivbordet som ska vara i vardagsrummet/matsalen. Har figursågat ut MDF-skivor så att de ska passa i hörnet vid murstocken. Nu är skivorna limmade och skruvade. Det blir minst sagt tungt och massivt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar