onsdag 28 juli 2010

Källardörr


I augusti 2009 så skrapades och kittades dörren.
I våras fick den äntligen ny panel med lite vindpapp bakom (det blåser så igenom annars så vi prövar om vindpapp höjer komforten lite) och en ny hyvlad bräda nederst. I juni köpte vi en Bosch multitool och kunde såga ut för beslaget som skulle sitta runt lås och trycke. Det satt tidigare en ganska så rutten masonitbit där som täckte hålet efter originalbeslaget. I flera omgångar har vi köpt fel sorts förhöjningsring till låset. Tillslut blev det rätt och dörren grundmålades med 50% egelskt röd och 50% linolja. Samma kväll kom ett överraskande slagregn som förstörde grundmålningen. Bara att sandpappra och börja om...

Nu tillslut så är den faktiskt färdig!! Det tog 1 år. Man kan inte anklaga oss för att hålla ett högt tempo, direkt!

Dörren ser visserligen lite sådär ut för karmen är inte skrapad eller målad (därför är nedre delen av gångjärnen fortfarande gröna) och dörrfodren ska bytas till släta, hyvlade när denna sida av fasaden blir målad (dvs inte i år!).

Men vad tusan, det duger så länge!

1 kommentar:

  1. Oj vad ni grejar! Och vilket fint hus ni har!!
    Vet inte om ni håller direkt lågt tempo heller??

    Nu har jag bläddrat många många sidor i bloggen här och börjar nog bli för trött efter dagens arbete på mitt hem.. så jag får fortsätta bläddra någon annan dag :)

    /Charlotta ofta på sofflocket..

    SvaraRadera