tisdag 20 juli 2010

Ett litet steg framåt

Så här ser fasaden som vi ska måla i år ut just nu. Inte så där jättemycket kvar som ska skrapas faktiskt! Vissa av locklisterna ryker eftersom de redan är helt sönderskrapade av personer som inte varit så noga. Det går betydligt fortare om man slipper skrapa de profilerade listerna.



Man ser att det är modernare panel där den gamla köksingången fanns en gång. Nu ska den åtminstone få samma sorts locklister, men det kommer fortfarande synas att det varit en liten entré där tidigare.


Dagens arbete har förutom en del skrapning även bjudit på lite målning. Takfotens panel, en knutbräda och ett fönsterfoder har grundmålats med Gysinges grundfärg för utomhusbruk -Zinkvit. Grundfärgen är förtunnad och rinnande som vatten och (kanske) lite dåligt pigmenterad för det syns knappt att det är målat. Jag hoppas att den har effekt ändå! På bilden nedan syns även ett fönster till höger som är renoverat förra året och målat engelskt rött, medan fönstret till vänster inte kommer hinnas med i år heller och därför förblir baksidans skamfläck ett år till.

Läcker detalj! VEM skulle skarva en bräda så här idag? Idag tar man väl en ny som räcker över hela fönstret? Det här är charmigare.

Målad takfot och knutbräda. Syns knappt på bild, men lite vitt är det allt om man jämför med fasadpanelen. Jag tror vi kommer att blanda i åtminstone 15% gulockra i grundfärgen till fasaden, så att vi får något att titta på:-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar