fredag 9 juli 2010

Att drömma och vara lite galen

Ont om riktiga blogginlägg som gäller renovering. Det är stiltje sedan midsommar!

Men i brist på arbetsförmåga så frodas drömmarna.

Kanske är vi galna? Som redan drömmer och ser fram emot nästa projekt. Med nästa projekt menar vi inte alls att måla fasad, renovera fönster eller påbörja uppbyggandet av sonens rum. Med nästa projekt menar vi något helt annat.

Vi drömmer om en sommarstuga!!
Vi bor visserligen på landet i ett fint hus med fantastisk trädgård, utsikt, nära underbar natur och fina badplatser. Men ändå drömmer vi om DET ANDRA.

Det andra ska vara mer ursprungligt, äldre, enklare. Vi drömmer om trasmattor på slitna 1800-tals golv, vi drömmer om enkla fönster med gammalt glas, hissgardiner, vedspis, kallvatten, utedusch och dass. Vi drömmer om det genuina...

Men eftersom vi inte har tid just nu, får vi nöja oss med att titta på de perfekta torpen på hemnet...

2 kommentarer:

  1. Vet precis vad ni menar och tror att väldigt många byggnadsvårdare (nästan oavsett om de bara är lite intresserade eller extremt) förr eller senare vill ha det där genuina och riktigt gamla oförstörda att hålla på med. Titta bara på oss som nu ger oss på det tredje huset...och det fjärde! Och inte förrän nu känner vi att allt är rätt. här finns mycket gammalt kvar och det finns ett nyare (bara 111 år! :-)) hus och ett gammalt där man kan ha just det där med trasmattor och inga moderniteter. Vi har bara lyxen med att ha dem på samma tomt!! :-D Hopas ni hittar ert drömtorp såsmåningom! //Sophie

    SvaraRadera
  2. Vi kommer gärna och bor i erat sommartorp. Kan till och med tänka mig att väva några trasmattor till dig, i vårat husköp ingick nämligen en gammal vävstol. Jag förstår också precis vad du menar. Längta och drömma får man hur mycket som helst, det är ju gratis!!

    SvaraRadera