söndag 5 januari 2014

Köket nästan klart!

 OK, det finns fortfarande en del detaljer kvar att fixa... en hel del till och med. Dock känns köket nu såpass klart att det håller för att visas upp så här kommer en hel massa bilder!

 Köket före...

...köket efter!

Köket före...

...köket efter! Här saknas fortfarande en Stringhylla på väggen med skåp, bakom bordet.

Vedspisen är numera ett kärt inslag i köket. Kylskåpet ska troligen byggas in. Lite lister och målning kvarstår också i anslutning till vedspisen och murstocken.

 Samma skåp som innan (ommålade) men ny spishäll och ugn samt nytt kakel och eklister.

 Ny rostfri diskbänk och bänkskiva

Här kommer nu lite detaljbilder på "pynt". Väggklocka.

 Lite fina burkar vid vedspisen. Ja, kakelfogen på murstocken ska målas över ;-)

 Nya blommor dagen till ära.

Härligt lätt att hålla rent jämfört med innan.

Nya ljuslyktor i fönstret över diskhon.
 
Och så fortsätter såklart jobbet med lilla toaletten nere. Nu med färdigklinkrat golv och målade väggar (nederdelen). Golvet fixades av grannen som är nybliven plattsättare :-)

Mer bilder kommer snart...

5 kommentarer:

 1. Jisses så fint! En verklig inspiration som jag skall komma ihåg när det är dags för mitt kök. Önskar att det kunde bli lika fint som ert!
  Vill också ha svartvitt golv, vita luckor med spår samt gröna väggar. För det är grönt va? Har blivit avrådd från just grönt men tycker era ser jättefina ut, superbra jobbat!

  SvaraRadera
 2. Hej Hanna! Vi är själva väldigt nöjda med vår budgetrenovering och kunde knappt tro att det skulle bli så bra med bara ommålning av luckorna, golvbyte och lite sånt. Sedan blev det ju (som vanligt) lite dyrare än vad vi tänkt eftersom vi passade på att byta spis och ugn :)

  Väggarna är gröna, en nyans som heter Lindblomsgrön. En varm grön ton, jag tror att man ska passa sig för kallare gröna färger.

  SvaraRadera
 3. Oj här har jag missat "nya" köket. Det blev ju riktigt fräscht och fint. Och vad härligt det är när man börjar känna sig klar. Ni har samma klocka i köket som vi har :) Verkar tom vara i samma färg. Bra smak!

  SvaraRadera
 4. Allbäck Lindblomsgrön ?

  SvaraRadera