onsdag 1 januari 2014

Bokslut 2013 och planering 2014

Bokslut 2013:


Under 2013 hände mycket och ingenting. Men vi har en halvfärdig veranda och vi gjorde faktiskt HELA fasaden på framsidan.

Just framsidans (mot öster) fasad var hopplös att skrapa. Fasadpanelen är torr, "sprickig" (så säger vår 2,5-åring) och vid en tidigare fasadrenovering även sönderskrapad med långa djupa fåror efter färgskraporna. Vi rev bort alla fula locklister som hade skrapats tills ingen profilering fanns kvar. Det behövdes även för att skynda på arbetet lite. Färgen på husets solexponerade sidor sitter som berget. Resultatet av detta blev att Martin fick skrapa precis allting. En syssla som det vanligtvis delas på, både för att det är rätt trist men även förskräckligt slitsamt för handleder, armbågar och axlar. Målningen kunde vi däremot hjälpas åt med!

Verandan är inte färdig.

Några fönster renoverades inte alls under 2013, förutom de som var till glasverandan.

Köket är inte färdigt (det är ju bara drygt ett år nu som vi sysslat med det;-) ).

Den lilla toaletten är inte färdig den heller.

Planering 2014:

Den lilla toaletten färdigställs (PRIO 1!!). Kvar att göra är en sista strykning med linoljefärg på väggen bakom där toaletten ska stå. Sedan ska rörmokaren få installera toaletten och handfatet (elementet installerade de i höstas). Därefter ska fönsterfoder, dörrfoder, hörnlister och en "bröstningslist" upp. Martin har just nu målarverkstad nere i källaren. Sedan blir det tapetsering av det som är ovanför den målade masonitbröstningen. Och sedan är det alltså klart på riktigt (eller nåja, vi har inte löst problemet med att vi bara har en trasig och förskräckligt ful masonitdörr, men det kommer nog lösa sig framöver). Det är alltså nästan inget jobb kvar och allt material ligger bara och väntar på sin tur. Det här projektet kommer verkligen höja levnadsstandarden i det här huset! Vi har ju två barn, varav ett just nu försöker bli blöjfri. Lite trixigt med bara en toalett på ovanvåningen då:-) Dessutom blir det kö, så fort vi har övernattande gäster. Det kommer kännas som rena rama lyxen med vårt lilla toakrypin! Det finns en deadline för detta arbete och det är att allt förutom möjligen tapetsering ska vara färdigt före 1 februari (det finns en särskilt bra anledning till detta;-) )

Köket färdigställs (Prio 2). Kvar är golvlister och dörrfoder (ligger på målning i källaren), liten bit taklist saknas vid murstocken, murstocken ska målas en gång till. Kylskåpet ska byggas in på något vis tror vi. Men vi har inte riktigt löst HUR. Ett litet köksskåp ska klämmas in i ett hörn, så att vi får en liten bänkyta att ha kaffebryggaren på och över bänken ska en vägghylla upp. Sedan är det dax för det viktigaste av allt att fixa lite snygga köksgardiner. Sedan är det KLART! Inte heller speciellt mycket jobb kvar med andra ord.

Under sommaren hoppas vi på att färdigställa verandan och balkongen, samt renovera köksfönsterbågarna.

Och så kommer familjen att utökas i början av februari (barn nr 3) så gissningsvis kommer vi bara att hinna en bråkdel av den redan ganska så bantade renoveringsplaneringen;-)

Någon av dagarna framöver så kommer det lite bilder på småfix som faktiskt blivit gjort.

Gott nytt renoverings år!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar