fredag 3 februari 2012

Inget nytt, bara tankar...

Vi är friska alla 4, faktiskt!
Vi har inga projekt i gång alls, bloggen vilar och vi vilar oss i form och pysslar med annat som intresserar oss. Bland annat så sys det så mycket barnkläder att Helene snart måste skaffa en blogg om det också:-) Det har dykt upp en tanke om att man borde kunna bli "självförsörjande" på barnkläder, åtminstone enkla baskläder som tröjor, t-shirts och mjukisbyxor. I ekologiska tyger såklart. Kanske kan man även bli en stjärna på re-do? Vad gör man egentligen av gamla vuxenjeans med stora hål i? Det är liksom nytta och nöje på en gång det här med att sy. En nyttig hobby! Däremot så får nog symaskinen flytta in i ett skåp när våren närmar sig, annars tar klädsömnaden tid från renoveringen:-) Och eftersom det blir förbjudet att sy under vår och sommar så måste jag sy färdigt barnens sommarkläder redan nu:-)

Och det dröms om vår, det tittas i frökataloger och planeras. 2012 är året då vi förhoppningsvis hinner utveckla odlandet lite till. Framförallt odlandet av ätbara saker. Vi behöver "bryta ny mark" och gräva bort gräsmatta till nya trädgårdsland. Det förra trädgårdslandet har fyllts av jordgubbsplantor så där finns ingen plats för potatis och andra basgrödor. Frågan är vem av oss som ska gräva allt? Den med dålig rygg, eller den med dåliga armbågar?

Andra saker det funderas på är köket. Det är tur vi inte ska renovera köket nu. Helene vill ha ett "retrokök" och Martin vill ha ett "lantligt-gammaldags kök". Vi vet inte alls var vi landar. Än.
Vi kommer att ta "vedspishörnan" som ett eget separat projekt i köket. Det kommer bli ljuvligt med vedspis i köket! Det är nämligen husets kallaste rum! Förhoppningsvis klart innan nästa års vinter.


2 kommentarer:

  1. Det behövs tankar också. Man måste fundera emellanåt.
    Tänk på en sak med ert trädgårdsland. Rådjur!!! Ni kanske redan har funderat på det, men det var en nyhet för mig när jag körde igång. Att komma ut och hitta all mangold och alla sockerärtor uppätna.

    SvaraRadera
  2. Jo tack, vi har både rådjur och älgar som gillar att mumsa i vår trädgård :)

    SvaraRadera