söndag 13 november 2011

Nya idéer och projekt!

I och med helgens besök av mor- och farföräldrar fick fixandet ännu en välbehövlig skjuts framåt. Detta inlägg kommer till stor del att ha tema fönster... eller rättare sagt glasveranda! Helenes föräldrar hade med sig ett lass överblivna fönster från 1920 och vips väcktes idén att nästa års skrapning av fasad får vänta lite och istället tar vi tag i vår förfallna trappa och veranda. Ny trappa ska gjutas och verandan ska renoveras och glasas in. Frågan är nu bara hur i hela friden man ska kunna vänta till våren så att man får sätta tänderna i det projektet?!


Ett par av de "nya" fönstren.


I väntan på renovering har verandan plastats in för att slippa de värsta snödrivorna.


Pannrummet börjar mer och mer bli fönsterförråd. Men eftersom det är källarens varmaste rum passar det fint för fönsterlagring.


Stackars gamla 1920-talsfönster... lite kärlek och omvårdnad behövs!


Helenes pappa i full fart med att pyssla om gammalt fönster.


Första bågen färdigskrapad och fin!


Martins pappa tar sig an trädgården. Lövkrattning tar tid!


En liten bild från förra helgens syréneldning. Ser vådligt ut men var egentligen en rätt liten brasa precis bredvid en tunna vatten.


Martin passade på att "kattsäkra" runt huset i samband med höststädning. Eftersom sanden kring grunden är det enda snöfria i hela trädgården på vinter tycker katterna att det är en perfekt toalett. Inte nu längre!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar