lördag 30 april 2011

Valborgsmässoafton

...är något som vi helt glömt bort. Helene skickade iväg både Martin och hans far i varsin fullpackad kombibil till återvinningscentralen i kommunen. Detta var helgens viktigaste uppdrag!!

Men gubbarna kom hem igen med allt skräp eftersom återvinningscentralen hade stängt... Martin var väldigt glad att han inte hade hyrt släp och lastat med både gamla tvättmaskiner och frysar... Nu var det ändå inte så fasansfullt som det skulle kunna varit. Det var dessutom många fler bilar där och vände, så att kommunens återvinningscetral har stängt en valborgsmässoafton var något som många missat.

Som tur är kunde de köpa lite lekstugetak/råspont på vägen hem, så resan var inte helt bortkastad.

Shirley Temple, äntligen! Och vi pratar varken gammal skådespelerska eller en drink utan PIONER! Igår köptes två små plantor som genast planterades i de bågformade rabatterna där våra gamla pioner står. Återstår att se om de trivs. Man blir ju lite konfunderad när det står "föredrar tung, näringsrik jord" och det enda vi har på vår tomt är extremt näringsfattig sand...

2 kommentarer:

  1. Ha ha... vi har också glömt bort både den ena och den andra helgdagen tidigare och kört till affärer och annat som inte alls velat ha besök av oss.

    På "vår" tipp står det iallafall på skyltarna att det är stängt aftnar och röda dagar.

    Spännande med pionerna. Jag tror jag också ska köpa på mig några... de är ju så vackra och de behöver ju lite tid att växa till sig. //Sophie

    SvaraRadera
  2. Jag skulle egentligen vilja ha en stor maffig rund rabatt med bara pioner. Men vi har svårt att hinna med de 4 gamla rabatterna som vi grävt fram så att skapa nya rabatter får nog vänta tills vi blir pensionärer, eller så... fast som du säger, pioner behöver ju lite år på sig för att bli nåt.

    SvaraRadera