söndag 30 september 2012

Kanonsöndag!

Dagen började bra med fortsatt rivande av gjutformen. Martins pappa skulle komma hit för att hjälpa till att lyfta loss de tyngre delarna. Inte något man gör ensam direkt.

Urgrävning  för att få loss norra gaveln.

När norra delen lyfts bort kunde man se hur bra fasningen av kanterna blev! Lite ojämnheter kvar att slipa på, men hörnen blev riktigt snygga!

 Borr och stämjärn gick varma för att ta bort materialet runt de ingjutna armeringsjärnen, så att formdelarna gick att ta bort. Eftersom man jobbar direkt mot betongen under går det illa åt verktygen. Åtgång hittills: ett stämjärn, två träborrar och två blad till multitoolen.

Martins pappa skruvar loss muttrarna som håller södra gaveln fast i källarväggen. Det gav ett riktigt bra stöd för gjutformen.

 Strålande väder och med bara södra gaveln kvar börjar man se att detta blev riktigt bra!

 När Helene dessutom fyndat ett bord (med Perstorpskiva) och lite annat på loppis blev dagen bara bättre och bättre.

Martin hittade en massa spårskruvar när han hämtade bordet. Bra att ha vid fönsterrenovering och annat.

 Efter att ha avnjutit hämtpizza till middag gick det inte att låta bli att gå ner i källaren och pyssla lite till! Planen är att få till ett provisoriskt skärmtak tills verandan byggs till våren. Här syns "stolpar" av hopslagna 45*95-reglar, med 24mm hål borrat för gängstängerna som är ingjutna i fundamentet.

 Påbörjad stomme till skärmtaket. Yttre stolpar samt stående och liggande 45*95-reglar på husets fasad. Fortsättning följer...

På det hela taget en toppendag! Gjutformen riven, fika ute i solskenet, barnen har fått leka med farfar, vi har loppisfyndat, ätit pizza, pysslat i trädgården, Helene har fått jobba på toalettprojektet i skafferiet och verandafundamentet verkar ha blivit riktigt bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar