söndag 12 november 2017

Modernt och en blandning av återbruk, blocketfynd och lokalproducerat

Badrummet är nu mer eller mindre färdigt, förutom lite dörrmålning. Nog för att allt är flådigt nytt, vitt och fräscht, men här kommer beskrivningen av ett badrum som är en lyckad mix av allt möjligt.
 
Fönstren är gamla Blocketfynd hämtade från en liten ort i Gislaveds kommun. Nu renoverade och med nya beslag (beslagen är förresten köpta hos Gyllenhaks byggnadsvård). Fönstren kostade några hundralappar styck och vi köpte de fyra som fanns. De har stått och väntat i källaren i ganska många år innan vi äntligen visste hur de skulle användas. De tre som var i bäst skick har vi använt i utbygget.

Svedbergsblandaren är också ett Blocketfynd. Helenes mamma fick hämta den i Täby (Sthlm). Den är likadan som den blandare som finns på vår lilla gästtoalett, men hade typiskt nog utgått ur sortimentet. Svedbergs tillverkas i Dalstorp i Västergötland. Dock vet vi inte om de tillverkar alla sina attiraljer där, men den kanske kan kallas närproducerad OCH blocketfyndad :)

Möbler och handfat är nyköpta från Vore, tillverkade i Småland. Det får man nog ändå kalla närproducerat:-)

Ännu mera Blocketfynd, både duschväggarna och takduschen/blandaren. Båda från Svedbergs. Duschväggarna hämtade Helenes pappa i en Stockholmsförort och takduschen skickades i ett Blocketpaket. Båda grejerna var nya, men felköpta och vi fick de för mindre än halva priset. Blocket är bra för ekonomin och för miljön...

Dörren är återanvänd från huset vi bor i. Det stod 2 st innerdörrar ute i garaget. En hade karm och en saknade karm och ihop med den köksdörr som vi själva tagit bort så hade vi de tre innerdörrar som behövdes i utbygget, men alltså bara en karm. En snickerifirma i Bankeryd (Larssons specialsnickeri AB) snickrade två nya karmar till oss.

Dörrhandtag och nyckelskyltar kommer från Sibes i Gnosjö. "Våra handtag" hade visst utgått ur deras sortiment, men det fanns ett litet hemligt lager som vi fick köpa ifrån.

Plattsättarna, som var sådär riktigt, riktigt, fantastiskt duktiga att man blir imponerad på allvar, kom från Wegats golv i Ulricehamn. De fick rycka in när det bolag som egentligen skulle utfört arbetet plötsligt inte kunde. Vi hade ju upphandlat utbyggnaden som en totalentreprenad och det kändes lite nervöst. Men allvarligt talat, bättre kunde ingen ha gjort det. Vi är SÅ himla nöjda med plattsättningen!

Och inlägget är inte sponsrat av företagen vi nämner. Men vi är oerhört nöjda och tycker att de förtjänar den lilla gratisreklam som vi kan ge :)

1 kommentar:

  1. Måste vara härligt att få allting på plats! Och få ett nytt badrum.

    SvaraRadera