måndag 4 augusti 2014

Mera dörrkarm (och tröskel)...

 Söndagen bjöd på ytterligare slit och full fart för att utnyttja den renoveringshjälp (och barnpassningshjälp) som vi fått under helgen.
 Ytterligare delar till dörrkarmen fixas till.

 Karm på plats, gångjärnen sitter där de ska och dessutom hann karmen grundmålas innan ovädret drog in under måndagen. Vi är dock lätt missnöjda med gångjärnen från Kulturbeslag i Eskilstuna, som vi köpt från Gyllenhaks Byggnadsvård. Medföljande spårskruv (som faktiskt är ganska grov) är alldeles för skör. Av 12 skruvar så har 4 stycken hittils gått av. Utan att använda skruvdragare!

 Det som däremot inte var klart och som ledde till ett litet vattenläckage var tröskeln. Det som saknades var den list som ska hindra vatten från att rinna in under dörren när det blåser. Nu är den på plats. Limmad och spikad och spikhålen tätade med linoljekitt. Sedan ska listen oljas, precis som resten av tröskeln.

 De nymålade gamla dörrarna har också fått sina avrinningslister nu, för att hindra att vattnet som rinner längs med dem rinner in under dörren. Sprickor och spikhål tätades med linoljekitt och ska nu målas en gång till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar