söndag 13 april 2014

Vårstädning i trädgården


 Trots att bloggandet går på sparlåga är det full fart här hemma. Just nu mestadels i trädgården. Pyssel och fix och vårstädning.

Katterna har fått en provisorisk "trappa" upp till sin nya kattlucka. Åtminstone den ena av dem har fattat galoppen och ränner ut och in som hon vill.

 Vårens nya odlingsprojekt blir bland annat en 3 kvadratmeter stor odlingslåda där det nu vara växer gräs. Det har tidigare varit potatisland. Första varvet på lådan provas på plats.

 Vi har ända sedan vi flyttade in och köpte vårt stora lass ved haft två fula staplar bredvid garaget. Det har varit den ved som inte kom in i vedboden och som sedan blivit liggande. Idag har det sågats och klyvts för att passa i kakelugn och vedspis. Resten kördes in som den var. Det kommer att bli skönt att få städa bort resten också.

Två av rabatterna på framsidan är kantskurna, rensade och klara. Bara två kvar nu.

Förutom ovanstående så har gräsklipparen installerats för säsongen och innan den togs i drift drog vi om slingan på några ställen där den haft problem. Det tog sin lilla tid med tanke på att det säkert var 50-60 meter slinga som skulle dras och om grävas ner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar