söndag 25 augusti 2013

Vilken helg!

 Ja, som rubriken säger - vilken helg! På många sätt. Dels för att det var en alldeles fantastisk sommarhelg och dels för att vi är helt slut... vilken helg.

Somrigt och stekande sol, då är det bara att sätta världens fart med målning och annat. Martin tog semester på fredagen och Helene jobbar deltid så det vankades 3 dagar fulla av arbete. Men först lite om vad som har hänt sen sist.

 Locklister har målats på löpande band.

Uppe på balkongen har panelen monterats bort för att kunna få dit plåtar (de vita) som täcker den uppvikta pappen för att skydda mot eventuella snödrivor mot panelen.

Pärlspont har målats och spikats dit längs med balkongen. Lufthål för att få lite cirkulation ovanför isoleringen i innertaket.

 Men nu till denna helgen. Så här såg det ut här hemma igår. Och vi hade förtjänat det!

 Helene har glasat, kittat och målat fönster till glasverandan.

 Våra gamla räcken till trappan fick sig en omgång.

Först lite misshandel för att få bort lös rost och färg.

 Första strykningen med engelskt röd linoljefärg. Det kommer att bli snyggt!

Lite testmontering av fönster för att bestämma rätt höjd.

Ett fönster målat första strykningen (i bakgrunden), nästa på gång för glasning och kittning.
 
När dörrfoder och locklister kom på och Helene gjorde slutstrykningen på hela den vänstra delen av huset och det fortfarande var lite helg kvar sa vi "äh vad fasen, vi kör!". Vi hade bestämt att vi inte hinner delen till höger om verandan i år, men nu fick vi ett ryck.

Vips var även den högra sidan skrapad.

Vilken helg... tack vare barnunderhållning i form av en farfar och tack vare vädret och tack vare att vi slitit som djur är nu även den högra sidan skrapat och grundmålad, resten av den här sidan färdigstruken med locklister på, räckena målade en gång, ett fönster målat och ett till fönster kittat. Dessutom har det plockats svamp, kokats sylt, bakats bröd med mera. Vi är helt slut! Men nöjda.

2 kommentarer:

  1. Även vi har en liten bit "till höger" som ska fixas. Här blev det inte så mycket gjort som vi tänkt denna helgen då jag fick migrän, förhoppningsvis ska det vara lite fint väder ett tag till så vi får den sista biten fixad vi också. Ska bli spännande att se när ni fönsterna på plats.

    SvaraRadera
  2. Fantastiskt! Huset blir oerhört vackert med den nya färgsättningen och verandabygget!

    SvaraRadera