lördag 23 februari 2013

Vedspisen på gång!

Äntligen var det dags! Installationen av vedspisen i köket skulle påbörjas. Helenes föräldrar kom ner igår kväll med bilen tungt lastad med vedspis, verktyg, tegel med mera.

 Först var vi ju tvungna att röja vägen upp till huset så att Helenes pappa kunde köra upp bilen. Hade inte varit kul att bära allt nerifrån vägen. Det var en ganska massiv snövall som skulle forceras!

 Inplastning av arbetsområdet innan start. Att riva i murstock dammar!

 Murstocken innan start.

 Letandet efter rätt kanal påbörjas. Planen var att ta den som tidigare använts till vedpannan i källaren. Den skulle vara dragen med slang ända nedifrån och upp till skorsten.

 Det visade sig dock att så inte var fallet. Slangen satt bara sista biten uppe vid skorstenen och möjligen nere där pannan varit inkopplad. Resten av kanalen var "ren".

 En syn som varit vanlig idag.

 Fundamentet för spisen börjar ta form.

 Murstocken med hål efter kontroll av kanalerna. Stos för vedspisen står i hålet.

 Utprovning av lämplig bit slang för anslutning till rökkanalen. 

Resultatet efter dagens arbete - fortsättning följer!

Vi måste också passa på att göra lite reklam för vår "hovleverantör" av kakelugnar, vedspisar och liknande - i senaste numret av Gård & Torp finns han med i ett reportage om hans fina kakelugnar. Köp och läs om Ljusterö Kakelugnsmakeri!

2 kommentarer:

  1. Visst är det härligt med olika sorters eldstäder! Två av våra kakelugnar är precis omsatta och nu är jag sugen på en kamin i ett annat rum.

    SvaraRadera
  2. Det ser otroligt härligt ut trots att det är byggstadiet som viss! En stor insats är klar.

    SvaraRadera