lördag 19 maj 2012

Allt på en gång!

Som vanligt när vi sätter igång och får lite renoveringsenergi vill vi göra ALLT på en gång! I och med att Martin är föräldraledig och Helene tagit några dagars semester har vi nu haft ett helt gäng dagar då renoverandet fått lite tid. Huvudprojekten är: skrapa fasaden vid balkongen, fixa i källaren och få mer odlingsutrymme i trädgården.

 Skrapning av fasaden ovanför balkongen får en skjuts framåt.

 Efter ett par dagars omfattande skrapande är det klart för målning!

 Nästa projekt - bygga odlingslådor. I samband med sandlådebygget köpte vi även in tillräckligt med 45*95-reglar för att kunna bygga odlingslådor. Dessa oljas enbart med ren linolja för att inte grönsakerna ska ta upp en massa otrevligheter.

Det lönar sig att kolla runt bland virket på Byggmax. Kolla skillnaden i årsringar mellan de två reglarna! En har ett färskt sågsnitt, därav färgskillnad. Regeln till höger väger säkert dubbelt så mycket som den vänstra. Det blir till att leta noggrant inför renoveringen av verandan.

Enkel lådkonstruktion med fiberduk i botten.

 Dags att fylla i jord och gödsel och plantera!

Lådorna på plats! 3 olika djup för olika grödor.

Området bredvid sandlådan börjar bli riktigt prydligt med bland annat smultron, hallonbuskar och rabarber.

Sist men inte minst - källaruppfräschningen! Eftersom en hel del puts släppt innan huset dränerades om knackade vi först bort allt löst material. Därefter lappade vi det med vanligt väggspackel. Vi får väl se om det håller. Väggen mot framsidan är inte dränerad, så där blir det cementbruk istället. Målningen görs sedan med silikatfärg som ska vara genomsläpplig. Fortsättning följer!

3 kommentarer:

 1. herregud vilken flit!!
  ..och fint hus!!
  varenda cell i den här kroppen har lääängtat efter ett gammalt fint hus att bo i med alla mina barn...men men..

  SvaraRadera
 2. Men oj vad inspirerad jag blev av era odlingslådor, mina har bara blivit av i tanken men nu ska jag gå ut och faktiskt göra dem också. Det är ju verkligen hög tid att få ner frön och annat. TACK!!

  SvaraRadera
 3. Bara att sätta igång med lådorna! Det står förresten lite fel i inlägget, det är inte fiberduk i botten utan dubbla lager markduk. Fiberduken håller nog inte ogräset borta och vi ställde dem bara direkt på gräsmattan utan att gräva bort något först.

  SvaraRadera