torsdag 12 januari 2012

Altanplanering - lite roligare än vattenskador

Uppföljning av vattenskadan kommer snart, först tar vi nåt lite roligare - planering av inglasad altan/veranda! Alla kommentarer och synpunkter mottages tacksamt!! För tydlighets skull kommer först en skiss på nuvarande utseende, därefter planerat utseende. Framifrån är det lite svårt att se att det blir gul vägg och ny ytterdörr i nivå med fönstren, men från sidan syns utförandet tydligare. Den "nya" ytterdörren är likadan som den på balkongen och är husets originalytterdörr. Den står i garaget i väntan på att fixas till.


Såhär ser det ut idag.


Såhär kommer det att se ut efter inglasning. Bakom staketspjälorna på nedre plan sätts en skiva som målas i samma färg som övriga huset. Över dörren sätts panel, som på huset. Nedersta brädan på själva balkongen/altanens tak målas gul för att få ett smäckrare utseende än på nuvarande vita som upplevs som tjock och klumpig.


Nuvarande utseende från sidan, med reservation för att måtten inte är helt korrekta avseende takets brytning och höjd. Fick ta det från gamla husskisser som inte stämmer 100% med verkligheten. Vi tog oss också friheten att färgsätta fönster så som de ska vara, inte som de är nu :-) Trappräcket är inte medritat på skissen.


Planerat utseende med inglasning.

Som sagt, ALLA synpunkter mottages tacksamt!

4 kommentarer:

 1. Tycker att det ser proportionerligt och väl genomtänkt ut. Bra det där att göra det nättare med färgen på detaljer. Kommer bli fint med en glasad veranda istället för öppen ingång. Tycker det ser mycket bättre ut när en balkong står uppe på nåt mer solitt än öppen veranda. Hoppas er vattenskada löser sig till det bästa!! //Sophie

  SvaraRadera
 2. Vår största fundering har varit dörren. Den är ju supersnygg, särskilt ihop med balkongdörren. Men det ser ändå lite klumpigt ut, utan en pardörr. Samtidigt är det synd att inte använda originaldörren nu när den finns.

  SvaraRadera
 3. hejsan,
  tror det blir väldigt bra! jag tycker att det ser snyggt ut med likadana dörrar uppe och nere. en pardörr skulle väl knappt få plats?

  SvaraRadera
 4. Jag håller med storskrutten. Pardörrar skulle bli alldeles för mycket. Man eftersträvade ju symmetri i de här husen och då är likadana dörrar uppe och nere inte så dumt.
  Jag tycker det ser bra ut och har faktiskt inte något att tillägga eller ändra.

  SvaraRadera