måndag 5 december 2011

Sommarjobb?

Nere i källarens dunkla ljus pysslar vi med överblivet jobb som vi borde hunnit med att göra under sommaren. (Ni noterar väl INTE röran/kladdet på arbetsbänken va?)


Norrgavelns kattvindsfönster, som sitter i trappan får nytt glas och kitt. Det är verkligen hopplöst med det "moderna" kittet som ska bort, det är det mest elastiska-klistriga material man kan tänka sig så glasen går helt enkelt sönder! Hur man än bär sig åt! Men eftersom vi byter alla glas på de stora fönstren pga att de är sönderrepade, så har vi glas att ta av till såna här mindre projekt.

Fortsätter det milda vädret så hinner det nog få lite engelskt rött på sig också. Just nu sitter det frigolit och ett innanfönster för, så vi fryser inte.

I pannrummet/bergvärmepumpsrummet ligger de sista locklisterna till lekstugan och väntar på sin sista omgång färg.

Innanfönstren till kattvindsfönstret i barnrummet och den "riktiga" kattvinden är färdigmålade och väntar bara på att någon av oss ska få lust att skrapa bort färgen som hamnade på glaset. Sen ska de monteras. I barnrummet blir det i år igen en temporär montering för där hann vi inte måla och göra klart med riktiga anslagslister.

Har jag sagt att vi håller ett lågt tempo?:-D Men i det låga tempot hinner vi istället med pepparkaksbak, julmarknadsbesök, julklappsshopping, sytid (julgardin och barnkläder) och att åka och hälsa på släktingar.
Var sak har sin tid och nu är det "sitta inne och mysa tid" hos oss.

2 kommentarer:

  1. Rekommenderar annars Speedheatern. Du får bort kittet som ingenting!
    Och sedan har jag konstaterat att man hinner ALDRIG med allt man tänkt sig hinna. Samtidigt tror jag att det är viktigt att ha ganska höga ambitioner för då kommer man troligen längre än man skulle gjort annars.

    SvaraRadera
  2. Fast på just det här kittet som använts till fönstren här i huset funkar inget. Det är nåt plastigt silikonmaterial som smälter när man värmer det (eller brinner upp). Man får skära loss med rakblad och på vissa ställen är det lagat med vanligt silikon.

    Vansinne är det:-)

    SvaraRadera