lördag 6 november 2010

Smygtitt in i barnrummet:-)

Med tanke på att hela familjen har diverse olika krämpor så får vi vara väldigt tacksamma över att släkten håller sig pigga, friska OCH arbetssugna:-)

I sovalkoven (dvs gamla skafferiet i fd köket) har kattvindsfönstret plockats fram efter att ha varit igenbyggt i minst 40 år... Eftersom vi "fuskat" och använt gipsskivor, behövdes fönstret "salas på". De nyhyvlade fönsterfodren sitter nu på 3 sidor av fönstret. På 4:e sidan sitter balken kvar där den tidigare innerväggen fanns.
Att göra en sovalkov var inte vår idé, utan den gjordes redan när köket förvandlades till sovrum någon gång för ganska länge sedan. Det blir nog mysigt med en barnsäng och lite draperier. Som att sova i en koja:-)
Helenes brorsa har gjort 2 nya innanfönster, dels till detta kattvindsfönster och dels till den kattvind som finns kvar i det stora sovrummet. Englasfönster funkar liksom inte längre... Tyvärr passade inte glasen vi hade kvar från fönster vi renoverat och i helgen har glasmästeriet stängt. Men i veckan ska lilla nya innanfönstret få glas och kittas.

Det blir trägolv i barnrummet! Efter att ha ändrat, diskuterat, bestämt oss och ändrat oss ganska många gånger till, så blev det slutligen ett enkelt, billigt furugolv. Det blir snyggt! Nästan för snyggt för att husets övriga golv ska passa in:-) Och på tok för snyggt för att målas (som vi hade bestämt oss för...)
Vi har bestämt oss för en rätt modern men snygg ytbehandling. Förhoppningsvis kan vi visa den imorgon. Tills dess får nyfikenheten fortsätta råda...


1 kommentar:

  1. Hej! tappade bort adressen till er blogg o rackarns vad jag letat... kul att se hur mycket ni gjort sen jag var här sist! =)
    Tror ni har gjort ett jättebra val av golv i barnrummet med (oljat?) trä. Vi har obehandlat trägolv i vårt barnrum (skulle bli skurgolv men blev bara skurat 2ggr för drygt 3 år sen... =) och det har hållit sig jättefint, trots kritor mm som finns där inne. Några smårepor har det blivit men de syns knappt. I övrigt är golvet jätte "mjukt" och lent och perfekt för små barnfötter!

    SvaraRadera