torsdag 18 juli 2013

Linoljefärg!

Det finns inget så praktiskt som linoljefärg!

Säg en annan färg där du kan avbryta arbetet en sisådär 325 gånger utan att det är något problem. Idag har jag (Helene) målat verandataket och ungefär var 5:e minut blir jag avbruten av barnen som inte når hallonen som växer för högt upp, som behöver ny blöja, nytt vatten i plaskpoolen, behöver en tröja, behöver hjälp att få av tröjan, som behöver leka lite med mamma, få en macka, dricka smoothie, gå in, gå ut, åka vagn, behöver hjälp att fiska upp insekter ur poolen, behöver kramas, tröstas, behöver prata lite, behöver få middag....

Taket blir fint! Inre stolparna har fått ett lager färg dom med. De nya yttre stolparna har fått en strykning halvolja och är klara för grundfärg.

Bilder kommer en annan gång. För nu är jag helt slut!


måndag 15 juli 2013

Verandabygget fortsätter

 Arbetet med verandan fortsätter!

Fall på golvet planeras och märks ut.

Stolparna är fixerade i lodrät position med hjälp av en regel.

 Bjälklaget tar form.

 Efter söndagens hårda arbete är innertaket nästan färdigt. Pärlspont fick det bli.

 Måndag morgon och nya tag. Då hade det ju varit trevligt att slippa saker som punktering. Suck! En extra vända in till stan för att fixa ett nytt däck (det gamla gick inte att laga).

 Mitt i allt arbete serverades smaskig dessert inspirerad av menyn på en restaurang där sonen föll för de olika glasskreationerna.

 Isolering i taket på plats med luftspalt, lufthål med insektsnät ursågade och borrade samt vindpapp ovanpå isoleringen för att hålla den på plats. Pappen klämdes dit med lite återanvända locklister.

 Balkonggolvet på plats och tillfälligt täckt med en presenning. Helenes pappa håller som bäst på att fräsa ur spår i stolparna, så som originalstolparna inne vid vägg är utformade och så som ytterpelarna såg ut när huset byggdes.

Frästa spår på gång. Det blir så snyggt!

söndag 14 juli 2013

Nu börjas det...

...bygget av verandan. Äntligen är det dags att återuppbygga verandan och denna helgen har Helenes pappa kommit ner för att bistå med bygghjälp. Igår påbörjades allt med att vi hämtade de stolpar vi fått tillverkade hos Flatereds Såg & Trä. Massiv furu, 130*130 mm, ca 4-4,5 meter långa. Samtidigt skaffades en del extra byggmaterial som golv till balkongen, isolering och pärlspont till innertaket samt en väldig massa balkskor och skruvar.

Under tiden passade Helenes pappa på att montera bort det provisoriska väderskyddet som suttit på plats sedan i höstas.
 
 Stolpar och diverse virke på plats hemma.

Provmontering av stolparna. Det gick förvånansvärt lätt att få dem i lod.

Eftersom vi jobbat till sent idag får det bli mer bilder imorgon...

söndag 7 juli 2013

Latmaskar!

Nej, rubriken gäller faktiskt inte arbetena hemma utan bloggandet. Ååååh, vad dåliga vi är på att uppdatera. Det händer dock saker. Helene kittar fönster till glasverandan, Martin skrapar färg på fasad och takfot och utöver det är det en massa småpill överallt. Dessutom börjar just semestern så lite tid går till att packa och fixa. Bilder kommer snart. Vi lovar!